Veiligheidsschoenen kopen

Soorten werkschoenen


Er zijn heel wat verschillende soorten veiligheidsschoenen. Iedere schoen heeft eigen kenmerkende en is functioneel op zijn manier. De overeenkomst die ze hebben, is dat ze zorgen voor veiligheid. Alle veiligheidsschoenen voldoen aan de eisen van de SB werkschoen veiligheidsklassen. SB staat voor ‘Safety Base’. Deze veiligheidsschoenen vallen onder het basissegment veiligheidsschoenen. Naast een neus van staal, composiet of aluminium die bescherming biedt, beschikt de schoen ook over een schokdemping in de hak. De schokdemping is volgens de EN 345 norm.

Werkschoenen S1

De S1 veiligheidsschoenen zijn net wat uitgebreider dan de SB variant. Naast de neus en schokdemping beschikt een S1 werkschoen ook over antistatische eigenschappen, heeft het een gesloten hiel en neemt de hak energie op. Deze schoenen zijn perfect voor werk waar de omstandigheden droog zijn.

Werkschoenen S1P

De S1P veiligheidsschoenen zijn vrijwel identiek aan de S1 werkschoenen. Het verschil met de werkschoen klasse S1 is de veiligheidszool. De S1P werkschoenen zijn perfect voor werk waar de omstandigheden droog zijn en scherpe voorwerpen op de grond kunnen liggen.

Werkschoenen S2

S2 veiligheidsschoenen hebben een verhoogde weerstand waardoor het helpt tegen het binnendringen van water. Uitermate geschikt voor werk in vochtige of natte omstandigheden. Verder hebben ze dezelfde specificaties als de S1 werkschoen op de antiperforatie tussenzool na, deze ontbreekt bij de S2 variant.

Werkschoenen S3

S3 veiligheidsschoenen zijn de meest populaire werkschoenen. Deze schoen is een combinatie van de S1P en S2 veiligheidsschoen. De S3 werkschoenen beschikken over een neus van staal, composiet of aluminium, schokdemping in de hak (EN 345), antistatische eigenschappen, een energie-opnemende hak, gesloten hiel, verhoogde weerstand en een antiperforatie tussenzool bestaande uit staal of kevlar.

Werkschoenen S4

S4 werkschoenen hebben niet zozeer een hogere veiligheidsklasse dan de S3 variant, de S4 klasse zijn namelijk werklaarzen. S4 werklaarzen zijn waterdicht doordat ze gemaakt zijn van PU, rubber of kunststof en beschikken over een stalen of composiet veiligheidsneus.

Werkschoenen S5

S5 werkschoenen hebben een hogere veiligheidsklassen ten opzichte van de S4 variant. Naast de eigenschappen van de S4 werklaarzen, bieden de S5 werklaarzen een tussenzool en antislipprofiel.

Onze merken

Caterpillar werkschoenen

Caterpillar inc., of CAT, zoals het vaker wordt genoemd. Is een enorm bekend merk op het gebied van zware machines voor in de bouw. Naast deze machines maken ze ook uitstekende werkschoenen. CAT werkschoenen hebben een enorm goede kwaliteit en hebben een hippe uitstraling.

Sixton peak werkschoenen

Het Italiaanse Sixton Peak produceert al meerdere jaren top kwaliteit veiligheidsschoenen. Het bedrijf heeft oog voor detail en maakt gebruik van de nieuwste hightech materialen. Naast de reguliere werkschoenen, biedt het merk ook werklaarzen van hoogwaardige kwaliteit.

Safety Jogger werkschoenen

Sinds de oprichting in 2001 is Safety Jogger een van de grootste producers van werkschoenen in Europa. Als onderdeel van de Cortina Group, heeft het merk al meer dan 50 jaar ervaring in het produceren van schoenen. Deze ervaring gebruiken ze om schoenen te produceren van topkwaliteit.

Gevavi werkschoenen

Gevavi is al meer dan 80 jaar actief met het produceren van duurzame en veiligen werkschoenen. Het Nederlandse bedrijf heeft over de jaren heen verscheidene innovaties toegepast voor het produceren van werkschoenen. Het merk biedt een ruim assortiment aan diverse werkschoenen.

Dunlop werkschoenen

Dunlop staat bij de werkschoenen voornamelijk bekend om de laarzen van gemaakt van Purofort. Sinds 1927 produceert Dunlop laarzen. In 1980, worden de Purofort werklaarzen aan de wereld gepresenteerd. 40 jaar later is er nog steeds geen werklaars die net zo licht en sterk is als de Purofort.

Grisport werkschoenen

Grisport is een Italiaans bedrijf dat jaren geleden is begonnen met het produceren van wandelschoenen. Vervolgens zijn ze horizontaal gaan integreren met de productie van werkschoenen in 2004. Dankzij de ervaring die het bedrijf heeft, zijn de werkschoenen ook van uitstekende kwaliteit.

Een greep uit ons assortiment: